Ik vind het een goed idee om de film te laten zien als introductie op ons verhaal. Het zet de school neer, en ook het gebouw. Ik vind het erg inspirerend. Ik zal daarna een paar woorden vertellen over het ontwerp. En de relatie met het leerconcept. Natasja kan dan aanvullen met onze bevindingen en aanvullingen.
http://www.youtube.com/watch?v=WBoRZHT_kUw&feature=player_detailpage

Het ontwerp is het resultaat van een ‘Charrette’: intensieve ontwerpworkshops waarin leerlingen, docenten en opdrachtgever samen met de architect gedurende het ontwerp deel aan hebben genomen. Bij aanvang van de opdracht heeft Ector Hoogstad twee weken intern bij UniC aan het ontwerp gewerkt om letterlijk in de huid van de leerlingen en docenten te kruipen. Het leerconcept is nl wel even wat anders dan een gebruikelijke opdracht voor een school.

Op de verdiepingen bevinden zich vrije leerdomeinen en variabele leerplekken van de midden-, onder- en bovenbouw. Ruime mogelijkheden om in groepsverband of individueel te leren zijn op iedere verdieping aanwezig.

Onderling zijn de verdiepingen met elkaar verbonden door grote vides, waardoor vanuit de aula een zichtlijn ontstaat naar alle bovengelegen etages. Zo wordt vormgegeven aan doorlopende leerliijnen en leerdomeinen.
Dakopeningen dragen er toe bij dat daglicht diep doordringt in het gebouw en het overal aangenaam werken is. Onder het gebouw bevindt zich een halfverdiepte kelder met fietsparkeren en technische installaties.Het is wel een heel leuk idee om met een filmpje te beginnen, maar het filmpje duurt ruim 4 minuten. En als Mario dan een paar woorden vertelt, dan blijft er voor de inhoud nog geen 4 minuten over. Ik heb zijn teksten deels overgenomen in de presentatie omdat daarmee duidelijk wordt dat de functionaliteit van het gebouw in dienst staat van het onderwijs. De presentatie is versie 1 genoemd. Leuk dat we allebei hetzelfde plaatje in gedachten hadden.

Als iedereen hieronder op- en aanmerking plaatst, dan kan dat nog verwerkt worden. Ik weet dat ik een aantal dingen niet genoemd heb. De tekst zoals ik die wil vertellen staat eronder geschreven (als je de file opslaat en opent in powerpoint, dan krijg je die teksten op de notitie-pagina's). Zoals de presentatie nu is, zal ik er ca. 11 minuten aan kwijt zijn. Dus als je er iets bij wilt hebben, dan moet je ook een onderdeel noemen wat eraf moet, om binnen de tijd te blijven. Iets uitloop is meestal niet heel erg, maar tijdens een presentatie worden vaak vragen gesteld waardoor je iets afdwaalt van de oorspronkelijke tekst en je zodoende toch langer bezig bent dan gepland. Als iedereen versie 1 zelf intact laat, dan ziet ieder deze versie 1. Ik zat zelf te denken om de slide over bewegingsonderwijs te laten vervallen om met deze versie op 10 min uit te komen, waardoor we in het echt waarschijnlijk zo'n 12 minuten bezig zijn.
Reinoud: Ik heb een versie 1r toegevoegd met de volgende wijzigingen (tussen << en >>): 'Balans' groter gemaakt, overgang van unic naar balans gemaakt en de achtergrond hier en daar wat rustiger door de balans weg te vinken (of het bruin helemaal weg te laten).

Mario: Tijdens de presentatie mogen geen vragen gesteld worden, hoor. Dat mag er pas na. Filmpje duurt ca 3,5 min als je de ondertiteling weglaat. Ik ben nog steeds vóór.
Begrijp ik dat je de presentatie alleen gaat doen? Je vertelt nl ook over het gebouw. Anders is het dubbel op. Ik had niet meer willen vertellen dan dat het gebouw het leerproces ondersteunt. En hoe het in elkaar zit. Dat vertel jij ook la, Natasja.Ik vind het prima, hoor.


Ik bedoelde er niet mee dat ik alles zelf ga vertellen (wat ik overigens ook geen probleem vind omdat je bij een presentatie toch de eerste slide vaak even ook gebruikt om erin te komen en dit maar een heel korte presentatie is), maar er moet wel een doorlopende presentatie zijn en geen twee verschillende: Dus na jouw stukje blijft dezelfde presentatie in beeld. Ik kan helaas de filmpjes niet bekijken. Ik ga nog wel even proberen om mijn laptop zover te krijgen dat ik de filmpjes wel kan bekijken want die geven een levendig beeld van een dynamisch geheel als een school.
Zelf had ik nog geen leuk idee voor een beginslide: Vandaag zat ik te denken om te zoeken naar iets van een schilderij, foto of beeld wat als naam draagt:
UNIEKE BALANS.

Waarom zou iemand niet tijdens een presentatie vragen mogen stellen?

Reinoud: Het filmpje is inderdaad wel erg leuk, maar ik vind ook 3,5 minuut wel te lang. Wat natuurlijk wel kan is om een mooi stukje te kiezen en alleen dat te laten zien. Bijvoorbeeld alleen het stuk de trap op. Of iets met een couplet en een refrein. In ieder geval een stukje van minder dan een minuut dat toch een beeld geeft.
De eerste versie van de presentatie is al lekker compleet, maar ik vind wel dat het onduidelijk is of we het over Unic hebben of over onze ideale school. Ik zal even op beide punten broeden...

De jongens in bed gelegd en even aan de klooi geweest:
- Unic versneld zonder geluid (00:48)

- Unic fragment (01:23) [kleiner beeld om hem op de wiki te kunnen zetten]

- Unic fragment met versnellingen (00:56) [kleiner beeld om hem op de wiki te kunnen zetten]

Ik vind de laatste wel OK. Kort, maar geeft toch nog een impressie van zowel het gebouw als het originele filmpje. Met excuses aan de maker voor de ietwat lompe edits...

Mario: Goed werk Reinoud. Ik ben voor de middelste. Korter, maar zonder versnellingen. Dan blijft de muziek inspirerender.
Reinoud: Mee eens. Te snel na het maken erbij gezet.

Natasja: Zo, ik heb het eindelijk voor elkaar om apple-software af te kunnen spelen op mijn laptop (windows deed moeilijk, maar nu is 't gelukt). Ik vind het een leuk stukje van de film, vooral om op te houden bij de diploma uitreiking. Reinoud, kun jij, als Nico 't ook een leuk filmpje vindt, dat tweede filmpje naar mij toesturen, dan zal ik 'm erin zetten (ik vind 't wel een hele goede plaats om te zetten waar jij 'm voorstelde).
@Mario: zal ik de plattegrond nà de doorsnede en voor de impressie van de entree zetten? Of gebruik anders de eerste 4 slides van versie1p en zet 'm erin met je eigen tekst (Mario intro of zoiets), dan plak ik ze zondag aan elkaar en maak er 1 presentatie van die ik daarna weer hier neer ga zetten. Probeer je inclusief filmpje onder de 4 minuten te blijven? Dan zullen we met de totale tijd niet al teveel uitlopen: Er zal zeker niet na 10 min afgekapt worden, maar om al te beginnen met een presentatie van een kwartier en dan nog uitloop door geroezemoes o.i.d. is ook niet de bedoeling: dan verwacht ik dat we wel afgekapt worden.

Petra: Na enig downloaden en wachten is het mij gelukt om de filmpjes in te zien. Ik ben het met Mario eens het tweede filmpje is de beste. Geeft een mooie kijk binnen de school. Laatse filmpje is welliswaar wat korter maar ook veel meer onrust door het versnellen, zou die extra tijd dus gewoon maar pakken. Een onrustige groep toehoorders is ook erg lastig. Ik vind trouwens wel dat de vragen pas na de presentatie gevraagd kunnen worden. Het gevaar bestaat nameliijk dat je uit je presentatie wordt gehaald en daardoor niet alles kunt laten zien wat je wilt laten zien. Wanneer ze vragen hebben kunnen ze deze aan het einde stellen.Ik zou trouwens niet willen vasthouden aan precies 10 minuten het is maar een leidraad. Ik heb niet het idee dat de presentatie erg langdradig is. Vind het er tot nu toe goed uit zien. Ik heb ook wat verandringen aangebracht zie 1p.ppt en in de tekst de veranderingen tussen <<< en >>> gezet. De veranderingen van Reinoud staan er ook nog in.Vind het nu wel weer mooi geweest. Ik ga slapen.

Yo, Mario heeft weer een nieuwe versie! De basis is versie 1p, ik heb het 1pMario genoemd. Er zitten 6 dia's over het gebouw in. Ik doe er zeeeer kort over om er iets over te zeggen. Komt dit na het filmpje? Zo, nu ga ik de rest van de fles wijn leeg drinken. Salut.


Nico: Wat een mooie presenatie! Ik ben het ermee eens dat het prettig is om naar een verhaaltje te luisteren met mooie foto's op de achtergrond ipv. bullet-lijsten. Ook het versnelde kleine filmpje is knap gemaakt en een leuke toevoeging aan de presentatie. Ik moest wel lachen dat er ook echt voor De Balans als naam is gekozen! Verder ben ik nog niet echt fit maar zal dit weekend goed uitzieken zodat ik maandag gewoon aanwezig ben.